Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Arc for Dance 2011- Cross Cultures

Arc for Dance 2011- Cross Cultures

θέατρο ΔΙΠΥΛΟ, 11, 12 & 13 Φεβρουαρίου 2011
Το μικρό θεματικό φεστιβάλ, Arc For Dance επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα με στόχο να αποτελέσει πεδίο συνάντησης για ενδιαφέρουσες ιστορίες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να φέρει το κοινό της πόλης σε ουσιαστική επαφή με διαφορετικές διατυπώσεις της σύγχρονης χορογραφικής σκέψης. Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού οργανισμού Danc.c.ce Unitiva, η διοργάνωση πραγματοποιείται στις 11, 12 και 13 Φεβρουαρίου, στο θέατρο ΔΙΠΥΛΟ (Καλογήρου Σαμουήλ 2 και Διπύλου, Πλ. Κουμουνδούρου). Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:30.


Δημιουργώντας ένα σώμα από έργα, που θα παρουσιάζονται ανά δύο στη διάρκεια των τριών ημερών της πραγματοποίησης του, το Arc For Dance δημιουργεί τις συνθήκες για την ανάπτυξη διαλόγων ανάμεσα σε διακεκριμένους και νεότερους δημιουργούς με διαφορετικές καλλιτεχνικές, εθνικές και πολιτισμικές αποσκευές.

Ξεκινώντας, η έννοια της σχέσης γίνεται το κυρίως θέμα της «συνομιλίας» δύο νέων δημιουργών με ένα σημαντικό δάσκαλο και χορογράφο. Πρόκειται για τη συνάντηση του Self Storage, του πρώτου κοινού έργου της Χριστίνας Γουζέλη και του Paul Blackman  με το Holes – ένα δυνατό κομμάτι για δύο άντρες χορευτές που υπογράφει ο David Zambrano.
Τη δεύτερη μέρα, η αφηγηματικότητα ως στοιχείο της χορευτικής πράξης, αποτελεί το σημείο εκκίνησης για το διάλογο ανάμεσα στο νεανικό DOΠA της Πατρίτσιας Απέργη (Aerites Dance Company) που κλείνει το μάτι στην ελληνική πραγματικότητα  και το φλογερό Ven των Ισπανών Alexis Fernández Ferrera και Caterina Varela Garea (La Macana).
Προσηλωμένα στη δύναμη της ροής, το Duette της διακεκριμένης ελληνικής χορευτικής κολεκτίβας Sinequanon και το εξαιρετικά εσωτερικό Rückwärts της Αυστριακής Renate Graziadei κλείνουν το Arc for Dance 2011, μέσα από μια βραδιά όπου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πόσο μια κοινή αισθητική για την κίνηση μπορεί τελικά να γίνει ο δρόμος για δύο εντελώς διαφορετικές διατυπώσεις.
Καλλιτεχνική διεύθυνση / οργάνωση παραγωγήςΦρόσω Τρούσα - Νασιάκος Δημήτρης


Τιμές Εισιτηρίων: €15,00 (για μία παράσταση)
€40,00 (για όλο το φεστιβάλ)
‘Ωρα παραστάσεων:    21:30
Τόπος παραστάσεων: θέατρο ΔΙΠΥΛΟ
Καλογήρου Σαμουήλ 2 και Διπύλου
Πλ. Κουμουνδούρου
Τ. 210-3229771
Πληροφορίες Φεστιβάλ: Τ. 210-5230582, 3229771
Πληροφορίες Masterclass: Τ. 210-5230582, 693 2 158949

χορηγοί επικοινωνίαςDanceTheater.gr
stokokkino.gr
www.giafkanet.com
με την υποστήριξηtea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: