Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας


Συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μμ, στο Μουσείο (Πατησίων)

Την Τετάρτη 9 Φλεβάρη, 16η μέρα της απεργίας πείνας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι: Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ενέδρα, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Βασίλης Λέκκας, Πάνος Μουζουράκης, Μαρία Παπαγεωργία, Δημήτρης Πουλικάκος, Pink Tank, Απόστολος Ρίζος, Σπυριδούλα, Υπόγεια Ρεύματα και Γιάννης Χαρούλης.


Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών! - Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος!


Γιατί τώρα;

Επειδή τώρα, που είναι πιο δύσκολα για όλους μας, που αρχίζουν στις πόλεις και δεν χωράνε όχι μόνο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά και οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι, οι διαδηλωτές, οι συμβασιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργάτες και οι αγρότες, τώρα που οι απολύσεις, οι περικοπές, η καταστολή, η αστυνομία και ο στρατός μας στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου και χτίζουν φράχτες μεταξύ μας και στον Έβρο…

...τώρα είναι η στιγμή όπου γινόμαστε όλοι ξένοι, που γινόμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην ισοπέδωση, την αδικία, την εκμετάλλευση και την ανελευθερία, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να παρουμε θέση, γιατί τώρα είμαστε όλοι μαζί.

Γιατί με τους μετανάστες;

Επειδή 13.000 μετανάστες έχουν δώσει την ζωή τους από το 1993 ως σήμερα στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ δεκάδες χιλιάδες αγνοούνται, επειδή δουλεύουν και αγωνίζονται διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και τιμωρούνται όχι για κάτι που έκαναν αλλά για αυτό που είναι. Επειδή τα παιδιά τους από την κούνια ζουν με νομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, επειδή αυτοί είναι οι πρώτοι αποκλεισμένοι ενός συστήματος που στο όνομα της ασφάλειας και της ανάπτυξης αποκλείει ολοένα περισσότερους από εμάς, επειδή μας παρακινούν σ’ έναν αγώνα ενάντια στην εργασιακή και την κοινωνική ισοπέδωση, ενάντια σε μία πολιτική «νομιμοφροσύνη» που μας θέλει απαθείς, αδιάφορους και μόνους.

Τα δικαιώματα των μεταναστών είναι και δικά μας δικαιώματα.


Επειδή αν «παράνομος» είναι ο μετανάστης που χρόνια δουλέυει εδώ και ζητάει να είναι ασφαλισμένος και νόμιμος εργάτης, τότε παράνομος γίνομαι κι εγώ, που γεννήθηκα, ζω και δουλεύω με συμβάσεις εδώ, και ζητάω να είμαι εργασιακά ασφαλισμένος. Επειδή αν «υποκινητής» είναι αυτός που στάθηκε δίπλα στον απεργό πείνας που θέλει ν’ αποκτήσει δικαιώματα, τότε υποκινητής γίνομαι κι εγώ που στέκομαι δίπλα σ’ εσένα, που σου έκοψαν τη σύνταξη ή τον μισθό και σου πήραν τα δικαιώματα. Επειδή αν τώρα δεν νιώσω μέρος αυτών που κατηγορούνται ως «παράνομοι», ενώ θέλουν να ζουν νόμιμα, τότε εγώ κι εσύ, που χάνουμε κάθε μέρα όλα μας τα δικαιώματα, θα βρεθούμε αύριο ολομόναχοι και για εμάς δεν μιλήσει κανείς.

Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης:
hungerstrike300.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: